Agrifac - Fabrica Agrifac este cea mai durabilă fabrică din Olanda
Agrifac îi place să fie în prim plan atunci când vine vorba de inovații și durabilitate. Ne dorim suficientă hrană și energie pentru generațiile viitoare. Cele mai inovatoare pulverizatoare din lume,dezvoltate și asamblate în cea mai durabilă fabrică din Olanda, conform conceptului NEED Farming, prin care se poate asigura protecția culturilor pe fiecare plantă în parte.
 
Noua fabrică a fost deschisă în anul 2018. În anul 2019 s-a stabilit că este o fabrică „zero pe contor” (NOM). Aceasta înseamnă că panourile solare au generat mai multă energie decât a folosit Agrifac. Rezultatele rezervorului de colectare a apei pluviale (50m3) sunt acum clare. Toate pulverizatoarele Condor sunt testate cu această „apă gri” și sunt utilizate pentru toaletele de spălare. Pe scurt, măsurat pe 12 luni, Agrifac are un impact mult mai mic asupra mediului.
 

Aspecte speciale

Cele mai speciale părți ale fabricii Agrifac:sustainable factory
  • Clădire neutră din punct de vedere energetic și proces
  • Reutilizarea apei pluviale 50m3
  • Etanșeitate qv-10 0,24
  • Grădină mare cu peste 500m2 de verdeață pentru plante pe cale de dispariție
     

Scorul BREEAM de 97,38%

Toate acestea au dus la un scor BREEAM de 97,38%, cel mai mare scor din Olanda din 2014 la livrarea fabricii. De fapt, este unul dintre cele mai mari scoruri din lume cu BREEAM.

 

BREEAM

BREEAM (Metoda de evaluare a mediului de stabilire a cercetării clădirilor) este o metodă de evaluare pentru determinarea performanței durabilității clădirilor.
 

Performanța echipei

Echipa de construcții din Rottinghuis, Heluto și Bakker au obținut un rezultat foarte frumos aici. Consilierii W4Y au ghidat BREEAM și s-au asigurat că am obținut cel mai mare scor. Un scor BREEAM mare este posibil numai dacă toate părțile doresc să solicite acest lucru și acesta a fost cazul Agrifac! Acest lucru face, de asemenea, un efort de echipă pentru toate părțile implicate.
 

Valoarea cultural-istorică

Frans Apeldoorn, Director of Operations at Agrifac„Un proiect extrem de provocator din mai multe puncte de vedere”, spune Frans Apeldoorn, directorul operațional Agrifac. „În primul rând, deoarece site-ul existent trebuia reconstruit. Asta însemna că trebuia să existe o clădire complet nouă, în timp ce fabrica a continuat să funcționeze. În plus, fațadele existente ale secției de birouri au o valoare cultural-istorică. Evident, trebuiau păstrate. Și pentru că durabilitatea este pe agenda noastră, am dorit ca noua clădire să fie complet neutră din punct de vedere energetic. De fapt, încercând să obținem o certificare excepțională BREEAM, am ridicat bara foarte sus. „
 

Clădirea ”Paris Proof”

„Creșterea consumului de energie și cea legată de procese este de doar 21 kWh / m2”, spune consilierul BREEAM, Simon Hogenstijn, de la W4Y.
„Aceasta înseamnă că, clădirea este cu 75% sub ținta DGBC de la Paris Proof. Dar izolarea durabilă a podelei a fost, de asemenea, special făcută pentru acest proiect, care, în plus față de valoarea Rc predefinită, are și capacitate portantă suficientă pentru a absorbi greutatea utilajelor agricole. Am fost implicat în multe proiecte noi de construcție și inovare, dar nu am avut niciodată astfel de realizări. Clădirea Agrifac este una dintre cele mai durabile clădiri din Olanda, cu siguranță. „
Go to Breeam website (Dutch)
 

Aspect

Proiectarea realizată de B en O Architecten, cu zidăria din jurul clădirii, asigură că sala fabricii nu este doar o hală, ci un întreg frumos, care se potrivește cu clădirile vechi care au fost integrate.
 

Sprijin guvernamental

Parțial prin MAI și SDE + a fost posibilă finanțarea proiectului. „Prin construirea cu BREEAM și pentru a merge la fabrica NOM, costurile suplimentare s-au ridicat în milioane”, spune Frans Apeldoorn. „Reglementările RVO au făcut posibilă limitarea costurilor suplimentare și realizarea unei clădiri mai durabile.”

 

Copyright © 2017 Agrifac Machinery BV. Toate drepturile rezervate.